У сотнях проданих кросоверів Volkswagen Atlas виявлено серйозний дефект

Час читання: < 1 хв.
0
У сотнях проданих кросоверів Volkswagen Atlas виявлено серйозний дефект

Німецький бренд оголосив про початок сервісної компанії, згідно з якою буде відкликано кілька сотень вже проданих кросоверів Volkswagen Atlas. Це вже не вперше, коли ці кросовери відгукуються VW. Причиною останнього відкликання VW стала помилка постачальника.

Що відомо про дефект

VW виявив, що фіксатори пружин поршня, використовувані іншим OEM-постачальником у його гальмівних циліндрах, були випадково встановлені на деяких кросоверах, зокрема Atlas Cross Sport версії 2024 модельного року, що призвело до відкликання 1467 автомобілів США. З’ясувалося, що через помилки у виробничих процесах у постачальника в головному гальмівному циліндрі міг бути встановлений неправильний фіксатор пружини вторинного поршня.

Ця частина коротша за правильну і може призвести до того, що поршень не повернеться в правильне положення спокою. Це може заблокувати порт гальмівної рідини, і водії можуть помітити м’яку, ватну гальму педаль, запах гальм або зниження ефективності гальм, що збільшує ризик аварії.

Реклама

У відгуку беруть участь 912 стандартних моделей Volkswagen Atlas, випущених у період із 5 вересня цього року по 10 жовтня 2025 року. Відкликання також стосується 444 кросоверів, зібраних у період з 15 вересня по 10 жовтня поточного року.

Потенційну вперше виявили 06 вересня цього року під час процесу заливання рідини на заводі VW. Було швидко встановлено, що постачальник використовував неправильні фіксатори пружин і що необхідний відгук.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!