Водіїв в Україні каратимуть за використання невідповідного скла

Час читання: < 1 хв.
0
Водіїв в Україні каратимуть за використання невідповідного скла

В Україні правила тонування автомобільних стекол регулюються вимогами, що стосуються світлопропускання. Зокрема, після тонування лобове скло має пропускати щонайменше 75% світла, тоді як для передніх бокових стекол цей показник повинен становити 70%. Важливо зазначити, що дзеркальне тонування є категорично забороненим. За порушення цих норм водіям загрожує штраф у розмірі 340 грн, а у випадку повторного порушення можливе позбавлення права керування автомобілем.

Ця інформація закріплена в пункті 31.4.7 Правил дорожнього руху, який зазначає: “На верхній частині лобового скла автомобілів і автобусів можуть бути прикріплені прозорі кольорові плівки. Дозволяється застосування тонованого скла (крім дзеркального), світлопропускання якого відповідає вимогам ГОСТ 5727-88. Дозволяється також використання занавісок на бокових вікнах автобусів”.

Згідно з ГОСТом, світлопропускання для видимості водія має становити:

  • 75% для лобового скла;
  • 70% для інших стекол, що входять до зони видимості.
Реклама

Таким чином, лобове скло автомобіля має бути з характеристиками світлопропускання 75%, передні бокові — 70%, тоді як задні бокові та заднє скло можуть бути затемненими без обмежень. Проте використання дзеркальних плівок залишається забороненим.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!