Розкрито сучасні методи викрадення авто, від яких варто захиститися кожному

Час читання: < 1 хв.
0
Розкрито сучасні методи викрадення авто, від яких варто захиститися кожному

Зловмисники з кожним роком вигадують нові схеми для викрадення автомобілів. Представник МВС розповів у розмові з журналістами, які способи застосовувалися найчастіше у 2023 році. У більшості випадків автомобілі викрадали, просто виманюючи їх власників за допомогою нехитрих варіантів, після чого викрадали вже відкриті машини без особливих перешкод.

Що ще відомо

Один із способів – постійне активування сигналізації. Автовласник, не бачачи причин, просто відключає її, а зловмисники можуть без проблем викрасти машину. Інший варіант — вистежити власника на паркуванні торгового центру та викрасти у нього ключі під час купівлі. Пропажа виявлялася лише після повернення на стоянку. Часто користуються моментом, коли водій вивантажує покупки з візка в багажник машини.

Нерідко використовуються відволікаючі маневри. Можуть прикріпити щось до заднього бампера або кинути в машину якийсь предмет перед початком поїздки. Водії часто залишають машину відкритою, щоб перевірити, що сталося. Можуть діяти і таким чином, що один зображує пішохода та запитує водія, як дістатися метро, ​​а другий у цей час викрадає машину. Є й складніші схеми, коли використовується спеціальне устаткування, щоб перехопити сигнал брелка сигналізації. Після цього вони можуть легко відкрити машину та просто на ній виїхати.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!