Новий керівник Bentley роз’яснив, чому обрали гібриди, а не електромобілі

Час читання: < 1 хв.
0
Новий керівник Bentley роз’яснив, чому обрали гібриди, а не електромобілі

Новий бос Bentley пояснив ставку на гібриди, а не електрокари. У розмові з Car & Driver виконавчий директор люксового бренду Франк-Штеффен Валлізер визнав: процес прийняття чистих електромобілів займе більше часу, ніж передбачалося. На думку боса Bentley, зараз на ринку розкоші люди відкидають електромобілі та розглядають лише варіанти з двигунами внутрішнього згоряння. Однак у майбутньому ситуація обов’язково зміниться.

Докладніше

Франк-Штеффен Валлізер навів приклад розвитку смартфонів. На початку 2000-х здавалося, що мобільний 3G-інтернет буде скрізь за три роки. Проте прогнози не справдилися: процес зайняв 10 чи 12 років. Потім глибина використання виявилася набагато більшою, ніж очікувалося. На думку боса Bentley, з електромобілями може бути така ж історія, коли розвинеться інфраструктура.

Bentley не може собі дозволити випускати одночасно бензинові та електричні автомобілі в одному сегменті. Тому британській марці довелося знайти щось інше. Зараз компромісною технологією представляються гібриди, що підключаються. За оцінкою Валлізера, це хороше рішення, яке може задовольнити потреби клієнтів. Проте, керівник марки не готовий підтвердити повний перехід на PHEV-системи.

Що стосується чистого електромобіля Bentley, то він вийде на ринок із затримкою лише в 2027 році. Повністю електричним брендом може стати до середини 2030-х, причому Валлізер згадав про амбіції, а не про остаточний план. Новий електрокар Bentley не замінить якусь модель, а доповнить гаму. Чисто бензинові моделі залишаться дрібносерійним ексклюзивом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!