Німеччина штрафує українських водіїв через номери: що потрібно знати та зробити

Час читання: < 1 хв.
0
Німеччина штрафує українських водіїв через номери: що потрібно знати та зробити

З 30 вересня 2024 року власники автомобілів з українськими номерами, які перебувають у Німеччині понад рік, зобов’язані будуть зареєструвати свої транспортні засоби за німецькими правилами та отримати місцеві номери.

Федеральне міністерство цифрових технологій і транспорту Німеччини повідомляє, що цей процес буде спрощено для українських водіїв.

Для реєстрації потрібно надати оригінали документів, таких як посвідчення особи та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Електронні копії не прийматимуться. Після впровадження нових правил українські номери та документи на автомобілі стануть недійсними в Німеччині, їх використання буде заборонено.

Реклама

Несвоєчасна реєстрація не вважатиметься кримінальним правопорушенням, проте буде кваліфікована як адміністративне з можливим штрафом у розмірі від 70 до 105 євро.

Ті, хто вже отримав німецькі номери та планує повернення в Україну, повинні будуть повторно зареєструвати автомобіль на українські номери. Власники, які зареєстрували свої авто в Німеччині, але не зняли їх з обліку в Україні, зможуть отримати нові документи та номери в українських органах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!