Apple запатентувала інноваційне лобове скло для автомобілів з розумними функціями

Час читання: < 1 хв.
0
Apple запатентувала інноваційне лобове скло для автомобілів з розумними функціями

Нещодавно Apple мала намір випустити власний автомобіль, але пізніше відмовилася від цієї ідеї. Проте це не означає, що компанія припинила розробку інноваційних рішень для автомобільної сфери.

Стало відомо, що технологічний гігант запатентував нове “розумне” лобове скло. У патенті зазначено, що в звичайних автомобілях дзеркала розташовані окремо від лобового скла, через що водій відволікається від дороги для перевірки дзеркал під час маневрів, що підвищує ризик аварій.

Apple пропонує вирішити цю проблему, перетворивши лобове скло на проекційний дисплей, який відображає зображення з бічних дзеркал ближче до центральної частини скла. Патент пояснює, що камери автомобіля можуть передавати зображення в реальному часі на це скло, заміняючи дзеркала, а також показувати вид “з висоти пташиного польоту”.

Реклама

Хоча потенціал цієї технології величезний, вона ще потребує подальших розробок. Інші компанії також працюють у цьому напрямку, і теоретично система може проектувати на дорогу дані з навігатора, створюючи ефект доповненої реальності.

Чи стане ця технологія частиною реальних автомобілів Apple, поки невідомо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!