Найменш надійні двигуни у сучасних автомобілях

Час читання: < 1 хв.
0

Надійність є одним з ключових факторів, на які орієнтуються більшість покупців нових автомобілів. Попри високі ціни, які зберігаються в автомобільному секторі останніми роками, існує ризик зустрітися з механічними проблемами навіть при виборі автомобіля з нових.

Іспанський експерт, який веде популярний аккаунт у соцмережах (@itvdeltiktok), часто ділиться своїм досвідом і думками про автомобільну тематику. Нещодавно блогер порадив уникати двох конкретних двигунів, навіть при купівлі нової машини.

PureTech

Реклама

Це сімейство бензинових двигунів, яке використовується в автомобілях брендів групи Stellantis, таких як Peugeot, Citroen, Opel та Jeep. Експерт зазначає, що 1,2-літровий 3-циліндровий мотор є проблемним через «мокрий» ремінь ГРМ, який з часом втрачає еластичність через вплив вуглеводневих газів. Це може призвести до порушення циркуляції масла, вплинути на підсилювач гальм і в гіршому випадку — до його розриву.

Stellantis вже знає про цей дефект і працює над його усуненням. Наразі компанія випустила нову версію 1,2-літрового двигуна, де «мокрий» ремінь ГРМ замінено на ланцюг, а також встановлена 48-вольтова м’яко-гібридна система, яка поки що не викликає значних проблем.

Ingenium

Це сімейство двигунів, яке включає як бензинові, так і дизельні мотори з турбонаддувом. Ці двигуни використовуються в моделях Jaguar і Land Rover. За словами іспанського експерта, ці агрегати мають ряд проблем і можуть виходити з ладу навіть у новому стані. Тому він рекомендує уникати автомобілів, обладнаних цими двигунами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!