Головна Новини BMW обходить Tesla на європейському ринку електромобілів

BMW обходить Tesla на європейському ринку електромобілів

Час читання: < 1 хв.
0
BMW обходить Tesla на європейському ринку електромобілів

У липні BMW вперше перевершила Tesla за кількістю проданих електромобілів у Європі, досягнувши 14 869 одиниць порівняно з 14 561 одиницею у американського конкурента.

Реклама

Tesla зазнала зниження продажів в Європі: реєстрації Model Y скоротилися на 16% до 9 544 автомобілів, а Model 3 – на 17% до 4 694 одиниць. Загалом ринок електромобілів в Європі зменшився на 6% порівняно з попереднім роком через зменшення державних субсидій та побоювання споживачів щодо вартості автомобілів на вторинному ринку.

Згідно з даними аналітиків Jato Dynamics, незважаючи на загальний спад у сегменті електромобілів, європейський автомобільний ринок зріс на 2% до 1,03 мільйона автомобілів. При цьому кросовери та SUV займають 54% від усіх продажів. Найпопулярнішим електромобілем у Європі в липні залишився Tesla Model Y, за ним розташувалися Volvo EX30 і Volkswagen ID.4.

У загальному рейтингу продажів лідером стала Dacia Sandero з 22 398 одиницями, а Ford Puma, популярний у Великій Британії, посів 20-е місце в Європі, знизивши свої продажі на 25%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.