Оновлений китайський електрокар встановив світовий рекорд швидкості зарядки батареї

Час читання: < 1 хв.
0
Оновлений китайський електрокар встановив світовий рекорд швидкості зарядки батареї
Китайський електричний седан Zeekr 007 отримав нове покоління акумуляторів, що дозволило йому значно підвищити швидкість зарядки.

Минуло менше року з моменту презентації чотиридверного седана Zeekr 007, а преміум-бренд Geely вже запропонував масштабне оновлення для цієї моделі. У версії 2025 року Zeekr 007 оснащується вдосконаленою літій-залізо-фосфатною батареєю другого покоління, яка забезпечує рекордну для серійних електромобілів швидкість зарядки. Зарядити автомобіль з 10% до 80% можна на 30% швидше – всього за 10,5 хвилини.

Бренд Zeekr також підкреслює, що тягова батарея Golden серії 2.0 не втрачає своїх властивостей навіть у холодних умовах: при -10°C зарядка займає не більше 30 хвилин. При цьому акумулятор зберіг усі переваги попередньої версії – він залишається доступним, надійним та довговічним.

Реклама

Нові осередки акумулятора сприяли покращенню енергообміну та динаміки автомобіля без необхідності модернізації електромоторів. Завдяки цьому базова задньопривідна версія Zeekr 007 тепер розганяється до 100 км/год за 5 секунд (на 0,4 секунди швидше), а повнопривідна версія досягає цієї швидкості за 3,4 секунди (на 0,1 секунди швидше).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!