Перші покупці Volvo EX90 отримають машини з урізаним функціоналом

Час читання: < 1 хв.
0
Перші покупці Volvo EX90 отримають машини з урізаним функціоналом

Перед початком постачань нового електрокросовера Volvo EX90 компанія попередила клієнтів про можливу відсутність кількох важливих функцій в перших випусках автомобіля. Мова йде про деякі мультимедійні можливості, системи безпеки та управління батареєю. Ці функції будуть додані пізніше через бездротове оновлення. Як повідомив представник шведської компанії виданню Autocar, інтеграція нових технологій виявилася складнішою, ніж очікувалося, і для цього потрібно більше часу.

Зокрема, у початкових партіях Volvo EX90 може бути відсутня підтримка Apple CarPlay. Крім того, обіцяна світла тема для дисплеїв панелі приладів і мультимедіа буде доступна лише після оновлення — спочатку екрани будуть мати чорний фон за замовчуванням.

Батарея припаркованого автомобіля може розряджатися на 3% на добу. Майбутнє оновлення включатиме режим «глибокого сну», який активується після триденного простою без підключення до електромережі, щоб зменшити втрату енергії. Також буде додана функція «розумного» заряджання, яка автоматично обчислює оптимальний час зарядки, враховуючи заплановані поїздки та змінні тарифи на електроенергію. Оновлення також забезпечить функції Plug & Charge для автоматичної оплати зарядки на громадських станціях і двосторонню зарядку для використання надлишкової енергії в побутових потребах.

Volvo EX90, оснащений лідаром, радарами та камерами, позиціонується як найзручніший і найбезпечніший автомобіль бренду. Проте багато функцій ще не активовані. Наприклад, з оновленням система безпеки покращиться в умовах темряви, включатиме функції втручання в управління для уникнення зіткнень, попередження про об’єкти, що рухаються поперек, і автоматичне зменшення швидкості при перетині перехресть.

Volvo EX90 був представлений у листопаді 2022 року, але початок виробництва в американському Чарльстоні відбувся лише минулого місяця. Старт виробництва неодноразово відкладався через проблеми з програмним забезпеченням.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!