BMW готує найпотужніший автомобіль у своїй історії, з віддачею понад 1000 к.с.

Час читання: < 1 хв.
0

BMW M, підрозділ баварського концерну, відповідальний за створення найпотужніших і найдинамічніших моделей, готується представити свій перший повністю електричний спорткар. За словами керівника Франка ван Міля, цей автомобіль переверне всі уявлення про можливості електромобілів. Очікується, що перший електричний спорткар BMW M на платформі Neue Klasse дебютує у 2026 чи 2027 році.

Він буде оснащений унікальною силовою квадрамоторною установкою сукупною потужністю до 1341 к.с. (1000 кВт). Для досягнення таких вражаючих характеристик інженери BMW розробили власні електромотори, які, за словами ван Міля, стануть новими бенчмарками в індустрії, подібно до легендарних ДВС для M5 і M3/M4. Завдяки миттєвій віддачі моменту, що крутить, новий електричний спорткар BMW M зможе розганятися до 96 км/год менш ніж за 3 секунди. Також очікується застосування 800-вольтової архітектури для ультрашвидкої зарядки та спеціальної системи охолодження акумуляторів. Крім фантастичної динаміки, квадрамоторне компонування забезпечить неймовірну керованість за рахунок індивідуального розподілу тяги на кожне колесо.

Реліз першого електромобіля BMW M стане знаковою подією для автоіндустрії, переконаний Франк ван Міль. Цей автомобіль продемонструє небачені раніше для серійних машин характеристики та можливості, повністю переосмисливши поняття високопродуктивного спорткара. (фото: BMW)

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!