Ford показав шалений електричний пікап F-150 для Пайкс-Пік

Час читання: < 1 хв.
0
Ford показав шалений електричний пікап F-150 для Пайкс-Пік

Ford побудував шалений електричний пікап F-150 для гонки на Пайкс-Пік. Ford другий рік братиме участь у гонці на Пайкс-Пік зі спеціально збудованим електрокаром. Влітку 2023 гоночний електричний фургон Ford Performance SuperVan 4 вийшов на старт гонки і став найкращим у своєму класі, а цього року успіх спробує повторити пікап F-150 Lightning SuperTruck, який технічно близький до свого попередника. Машина отримала повністю новий кузов із вуглепластику, який лише віддалено нагадує товарну модель.

Головною особливістю проекту SuperTruck стала аеродинаміка. Всі кузовні панелі спроектовані з єдиною метою – забезпечити максимальну притискну силу під час заїзду звивистою трасою до вершини гори. Заявлено, що на швидкості 250 кілометрів на годину обваження генерує 2700 кілограмів притискної сили.

Інформації про технічні характеристики немає, але відомо, що силову установку створювала австрійська компанія STARD спільно з фахівцями Ford Performance — вони ж працювали над Ford Performance SuperVan 4, тому потенційно обидві моделі можуть бути уніфіковані по агрегатах.

Управлятиме машиною триразовий переможець «24 години Ле-Мана», багаторазовий переможець гонки на Пайкс-Пік та володар безлічі рекордів за кермом електромобіля Volkswagen ID.R француз Ромен Дюма, який минулого року і привів до фінішу електрофургон «блакитного овалу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!