Mazda поверне роторний двигун у новий спорткар

Час читання: < 1 хв.
0
Mazda поверне роторний двигун у новий спорткар

Mazda представила концепт із двороторним двигуном, який може бути використаний у майбутньому спорткарі. На спільній конференції з Toyota та Subaru Mazda показала цей прототип, який працює як генератор для підзарядки батареї, а не передає енергію безпосередньо на колеса.

Новий двигун буде встановлений поздовжньо, що забезпечує більшу потужність та зниження вібрацій. Mazda вже використовує одно-роторний двигун моделі MX-30 , але в новій моделі RX буде використовуватися саме двороторний агрегат. Концепт Iconic SP було представлено з метою продемонструвати потенціал цієї технології.

Mazda створила спеціальну команду із 36 інженерів для роботи над роторними двигунами. Останній роторний спорткар Mazda , RX-8 Spirit R , був випущений у 2012 році. Новий концепт Iconic SP може стати наступним кроком в еволюції роторних двигунів, пропонуючи потужність 365 кінських сил та сучасний дизайн.

Хоча майбутнє моделі SP Vision поки що неясно, Mazda активно працює над створенням нових спортивних автомобілів з унікальними технологіями.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!