Alpine готує дорожній суперкар із водневим двигуном

Час читання: < 1 хв.
0
Alpine готує дорожній суперкар із водневим двигуном

Компанія Alpine готує дорожній суперкар Alpenglow Hy4 із водневим двигуном. На автосалоні в Парижі 2022 однієї з головних новинок став прототип Alpine Alpenglow, покликаний стати провісником майбутніх серійних моделей французької марки. За два роки компанія попрацювала над перетворенням статичного концепт-кара в здатний самостійно пересуватися автомобіль з водневим двигуном – новий Alpine Alpenglow Hy4 дебютував в 2024 році. І незабаром вельми незвичайна модель перетвориться на серійний автомобіль.

Керівник відділу дизайну Alpine Ентоні Віллен дав зрозуміти , що проект Alpenglow призначений не тільки для показу на шоу – машина розроблялася з розрахунком на перетворення на серійний автомобіль.

Реклама

Хоча концепт-кар оснащений 340-сильним 2,0-літровим 4-циліндровим двигуном з турбонаддувом, у розробці знаходиться більший і потужніший V6. Представник компанії підкреслив, що у світлі економічних економій використання водню як паливо дозволить Alpine продовжити термін життя двигунів внутрішнього згоряння.

Над цим марка вже працює і має намір за мотивами Alpenglow зробити сертифікований для доріг загального користування неабияк лімітований тиражем суперкар із водневою силовою установкою. Щоправда, навіть орієнтовних термінів виходу цієї моделі французький автовиробник не змалював.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!