Анонсовано вихід нового електричного Genesis GV80

Час читання: 2 хв.
0
Анонсовано вихід нового електричного Genesis GV80

Компанія Genesis активно готується до випуску своєї першої моделі на базі другої генерації електричної платформи HMG, відомої як eM. Електричну версію GV80 (кодове ім’я JX2) буде представлено відразу після флагманського електромобіля Genesis. Як повідомляє ETNews, новий GV80 буде повністю електричним і стане на конвеєр у другому кварталі 2026 року з планованим продажем у 30 000 одиниць. Для порівняння, у 2023 році було продано 56 469 екземплярів GV80 із ДВЗ.

Розробка другої генерації GV80, відомої як проект JX2, наголошує на прагненні Hyundai Motor Group до інновацій. Перший прототип очікується у першій половині 2025 року.

Новий GV80, поряд з майбутнім флагманським електричним позашляховиком GV90 (проектне ім’я JG1), буде збудовано на наступному поколінні електричної платформи Hyundai – eM. Ця платформа, що замінює поточну E-GMP, що використовується в моделях Ioniq 5 та Genesis GV60, спрямована на покращення якості продукції та розширення запасу ходу на більш ніж 50% порівняно з Ioniq 5. Платформа eM включатиме інтегровану модульну архітектуру (IMA), стандартизуючи та модифікуючи основні компоненти електромобілів, такі як батареї та мотори. Цей гнучкий підхід дозволить різноманітно використовувати компоненти у різних класах автомобілів, підвищуючи ефективність та привабливість модельного ряду електрокарів.

Реклама

Моделі на платформі eM можуть оснащуватися батареями ємністю до 113,2 кВт/год, що дозволить досягти запасу ходу 700-800 км на одній зарядці. .

Після 2025 року Genesis планує випускати лише електромобілі. Виробництво буде диверсифіковане по ключових глобальних хабах, включаючи Ульсан у Кореї та Джорджію в США, щоб задовольнити зростаючий світовий попит на електрифікацію. Завод в Алабамі, США, вже виробляє електричну версію GV70, а завод Hyundai Motor Group Meta Plant America (HMGMA), що будується в Джорджії, буде випускати електромобілі на платформі eM для північноамериканського ринку. Новий GV80, ймовірно, буде вироблятися як у Кореї, так і США.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!