Honda готує сім нових електромобілів

Час читання: 2 хв.
0
Honda готує сім нових електромобілів

Компанія Honda розповіла про плани щодо розвитку свого електричного напрямку. З 2026 року почнеться глобальне розгортання нової лінійки 0 Series, в яку увійдуть сім електромобілів. Ще три новинки заготовлено для китайського ринку. Також Honda планує здешевлювати акумулятори та знижувати витрати на виробництво. Повністю «зеленим» бренд розраховує стати до 2040 року.

Голова Honda Тосіхіро Мібе заявив, що компанія впевнена у позитивному майбутньому електромобілів, незважаючи на нинішню ситуацію на ринку, і не змінює своєї стратегії розвитку. На думку Мібе, електромобілі є найбільш ефективним рішенням, але їхній час настане трохи пізніше, ніж розраховувала більшість виробників.

Реклама

У 2026 році Honda виведе на ринок перші три моделі з лінійки 0 Series. Згідно з офіційною презентацією, ними виявляться два кросовери, середньорозмірний і компактний, а також футуристичний флагманський седан. Його прототип компанія демонструвала на останній виставці CES. У 2027 році до них приєднається великий позашляховик з трьома рядами крісел. У наступні роки, аж до 2030-го, Honda випустить ще два невеликі кросовери, а також компактний седан.

Honda обіцяє використати на новинках досвід, здобутий у Формулі-1. Це має дозволити знизити вагу електромобілів приблизно на 100 кілограмів порівняно  з першими електричними моделями, а також оптимізувати аеродинаміку. У підсумку мінімальний запас ходу 0 Series становитиме 480 кілометрів за суворим американським циклом EPA. Сімейство має у результаті стати глобальним, але як дебютний ринок названо Північну Америку.

Паралельно Honda планує досягти зниження вартості акумуляторів на 20%, здешевивши виробничі операції на 35%. Можливо, досягнення цієї мети дозволить виробнику зменшити ціну товарних автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!