Tesla Cybertruck обігнав Lamborghini Urus в драг-рейсінгу

Час читання: < 1 хв.
0

Британський портал Carwow влаштував перегони на прямій між новітнім електропікапом Tesla Cybertruck і бензиновим кросовером Lamborghini Urus. Заїзд організували на новій трасі поряд з техаською Гігафабрикою компанії — там, де Кібертрак уже побив одного зі своїх прямих конкурентів — потужніший GMC Hummer EV.

На драг-стріп виставили топову модифікацію Cybertruck із власним ім’ям Cyberbeast та трьома електромоторами — одним спереду та двома ззаду. Сумарно вони розвивають 845 к.с. та 930 Нм. Коштує такий пікап від 96 390 доларів, а важить – 3084 кг.

У свою чергу Lamborghini Urus набагато легший (2199 кг) і водночас дорожчий (208 000 доларів) та слабший: його 4-літровий V8 розвиває лише 650 к.с. та 850 Нм. Максимальна швидкість італійської моделі набагато вища – 306 проти 209 км/год – але це не так важливо у заїздах на короткі відстані.

Реклама

У трьох заїздах на чверть милі Tesla впевнено обганяла Lamborghini вже зі старту та приходила до фінішу першою. Найкращий зафіксований час – 11,2 секунди. Urus подолав ту саму дистанцію за 12,3 секунди.

У заїздах з попереднім розгоном до 48 і 64 км/год Tesla Cybertruck також переміг – як і у випадку, коли пілот електромобіля Метт Вотсон дозволив супернику стартувати першим. А ось у фінальному тесті на зупинку з великим відривом виграв Urus.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!