Перший електромобіль від BMW M збереже знайому назву

Час читання: < 1 хв.
0

Компанія BMW подала до патентних органів Євросоюзу та Німеччини заявку на реєстрацію позначення iM3. Як пише CarBuzz, цей індекс отримає електричний седан, який готує до виходу на ринок підрозділ М: очікується, що він стане його першою електричною моделлю.

Використання добре знайомого позначення, за версією видання, пов’язане не лише з бажанням BMW зберегти наступність двох різних моделей. BMW M3 та BMW iM3 якийсь час існуватимуть на ринку паралельно: концерн може зберегти бензиновий суперседан для тих країн, де діють не такі жорсткі обмеження за нормами викидів. Ба більше, дві чотиридверки в деяких регіонах, не виключено, продаватимуться паралельно.

Таким чином, поява у BMW M потужної електричної моделі не означає негайної відмови від актуального сімейства M3, що змушує концерн застосовувати нове позначення для електромобіля. А в майбутньому баварці, найімовірніше, випустять й iM4.

Реклама

Очікується, що потужність силової установки нового спорткара BMW M виражатиметься чотиризначним числом: платформа Neue Klasse, на якій його розробляють, допускає застосування моторів з віддачею до 1360 сил. Також  інженери BMW проектують системи особливо точного контролю дорожніх умов та розподілу тяги. На ринку електричний M3 з’явиться не раніше 2027 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!