Skoda зареєструвала нову назву Elroq для майбутнього електрокара

Чеський автовиробник має намір випустити нову електричну модель.

0
56

В 2025 році у Skoda представить нову електричну модель, яка стане частиною нового сімейства «Small BEV» з нульовим рівнем викидів. Відповідно до останнього звіту, електрокар буде носити назву Skoda Elroq.

Повідомляється, що чеський бренд буде відповідати за розробку нового сімейства електричних моделей «Small BEV». Одне з найважливіших якостей, якими повинен володіти цей асортимент, це ціни нижче 20 000 євро, що зробить автомобілі більш доступними для покупців.

Як уже визнала Skoda, Citigo iV був бестселером, але насправді не приносив прибутку. Незважаючи на це, Skoda вдалося з цією моделлю зайняти нішу в категорії, тепер уже ексклюзивної, електричних міських автомобілів. На зміну менш вдалою моделі і прийде новинка Skoda Elroq.

Чеський бренд подав заявку на міжнародну реєстрацію цього торгового найменування в кінці лютого минулого року з поточним статусом активності. Однак наприкінці липня минулого року бренд також запросив патент на назву на таких унікальних ринках, таких як Сінгапур, Нова Зеландія, Ісландія і Австралія, тому можна думати, що майбутнє електрики буде пов’язано з глобальним виробництвом і що воно також досягне ці країни.

Новий електромобіль стане технічним двійником майбутнього SEAT Acandra на платформі SSP, новій архітектурі електромобілів, яка дозволяє використовувати різні типи кузова для всіх сегментів, тому це більш просунута структура, ніж MEB. Зокрема, вони збережуть передній привід замість заднього.

Кожен з них матиме свою індивідуальність. Skoda Elroq отримає акумуляторну батарею між осями малої місткості, але достатню для запасу ходу близько 300 кілометрів. Виробництво новинки буде налагоджено на потужностях SEAT в Марторелле. Дебют моделі запланований на 2024 рік, а в продаж автомобіль надійде в 2025 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!