Ford навчив зарядну станцію самостійно підключатися до електромобіля

0
56

З новою зарядною станцією від Ford водію електромобіля не доведеться виходити із салону, щоб підключити кабель до гнізда. Зарядку оснастили «роборукою», яка зробить це самостійно. На думку Ford, таке нововведення розраховане насамперед на людей з обмеженими можливостями пересування.

У Ford назвали свою розробку «додатковою зручністю для одних і абсолютною необхідністю для інших»: за даними компанії, для деяких водіїв з обмеженими можливостями важко підняти кабель зарядного пристрою, так і докласти зусиль для того, щоб вставити його в роз’єм електромобіля. Деякі категорії таких автомобілістів визначають простоту використання зарядки як ключовий фактор при вирішенні купівлі електромобіля.

Розроблена у Ford «роборука» здатна діяти повністю самостійно, а подати їй команду на підключення можна через додаток смартфона, не залишаючи крісла водія.

Передбачається, що спочатку такі зарядні станції встановлюватимуть на місцях для паркування для інвалідів, а після застосування «роборуки» може бути розширено. Наприклад, нею можуть почати оснащувати зарядні станції для автономного транспорту, здатного під’їжджати до заряджень без водія.

Коли стартує практичне застосування технології, поки що невідомо: зараз «роборука» проходить випробування.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!