Українські водії виявилися під потрійною загрозою

0
474

Спекотне літо – не найкращий час для багатогодинних поїздок в автомобілі. Тим більше, що не завжди водій може вибирати ранкові або вечірні години для руху. Якщо до цього додати ще й багатогодинні тягучки – картина вимальовується зовсім сумна, пише avtoblog.ua.

Прохолода в салоні сучасного авто, створена кондиціонерами – чи не єдиний порятунок, проте це також реальна загроза захворіти. Навіть просунута автомобільна система клімат-контролю при настанні по-справжньому спекотної погоди стає небезпечною. Перш за все тому, що саме кондиціонер часто виявляється причиною важких простудних захворювань

Крім того, у багатьох іномарок, навіть далеко не преміального сегмента, зараз можуть бути встановлені крісла з вентиляцією. Одна справа, з її допомогою швидко охолодити «сидушку», що нагрілася на сонці за час стоянки. І зовсім інша – охолоджувати свою «п’яту точку» на протязі всієї поїздки. В останньому випадку застудити нирки, сідничний нерв або який-небудь ще орган – простіше простого.

Наступна небезпека для водія виходить від повітряного фільтра системи кондиціонування салону. Практично всі водії в тій чи іншій мірі чули, що десь там, в нетрях повітропроводів їх машини можуть жити і процвітати шкідливі мікроби. І, теоретично, з ними щось треба робити. Але, як показує досвід, лише у мізерної частки автовласників «доходять руки» що-небудь зробити в цьому напрямку. Більшість за весь час володіння машиною обмежуються лише теоретичними міркуваннями на тему «треба б змінити фільтр в кондиціонері». А вже до повноцінного чищення повітропроводів люди доходять лише коли дійсно, як то кажуть, «припре» – якщо кожна поїздка на машині закінчується застудою, яка викликана бактеріями в повітроводах. Підступність цих мікроорганізмів ще і в тому, що вони часто виступають каталізаторами нападів астми і алергії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!