Україна посіла 130-е місце в світі за якістю доріг

0
624

Згідно з даними Всесвітнього економічного форуму, Україна за показником індексу конкурентоспроможності посіла в 2017 році 81-е місце. Одним з ключових показників рейтингу є оцінка транспортної інфраструктури, зокрема якості автомобільних доріг. За цією позицією Україна посіла 130-е місце зі 137 країн світу.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це у своїй статті для DT.UA пишуть Микола Ярмоленко, директор НТЦ “Будівельна експертиза”, професор, заслужений будівельник України, та Костянтин Кравченко. За їхніми словами, Україна знаходиться на рівні Мавританії, Мадагаскару, Гаїті, Гвінеї.

“Теза про те, що в Україні клімат, при якому відбувається частий перехід від мінусових до плюсових температур, що призводить до руйнування автомобільних доріг, є справедливою, — відзначають експерти. — Втім, у Польщі, Угорщині, Словаччині за аналогічних кліматичних умов якість автомобільних доріг значно краще. В Україні, порівняно з Польщею, протяжність мережі автомобільних доріг у 2,5 рази менше, а щільність трафіку в Польщі більше в 4 рази. Це свідчить про недостатню якість доріг і недосконалість технологічних рішень при їх будівництві”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!