Водіям запропонували перейти на нові номерні знаки

0
2642

В американському штаті Каліфорнія в рамках пілотної програми тепер можна купити для автомобіля цифровий номерний знак. Його розробила компанія Reviver Auto.

Зареєструвати цифровий номерний знак можна в Інтернеті. Його ціна становить 699 доларів. За установку потрібно платити додатково. Крім того, щомісячна абонплата такого автомобільного номера дорівнює 7 доларів.

Цифровий номер, створений Reviver Auto, використовує технологію E Ink. Ця ж технологія, до речі, застосовується в Amazon Kindle і в інших сучасних гаджетах.

У чому переваги цифрового номерного знака? Їх багато. Він не тільки показує реєстраційний номер автомобіля, але також відображає різну інформацію. Наприклад, залишок сплаченого часу на парковці. Якщо автомобіль з таким номерним знаком викрали, то його поліція зможе легко і швидко знайти (або один номерний знак, якщо його зняли).

Це пілотний проект. До 2020 року в Каліфорнії тільки 1% автомобілів зможуть мати цифровий номер – примирено 175 000 автомобілів.

Деякі скептики піддають цифрові номерні знаки для автомобілів критиці. Вони стверджують, що це дозволить владі відстежувати власників автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!