В Україні можуть знизитися податки на б/у авто

0
1343

Депутати внесли законопроект, який передбачає зниження акцизного податку на авто з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та запалюванням від стиснення.

У Верховній Раді зареєстровано проект закону щодо лібералізації умов ввезення на територію України старих автомобілів.

Як повідомляється на сайті парламенту, законопроектом вносяться зміни до Податкового кодексу України, якими знижуються ставки акцизного податку на експлуатовані транспортні засоби з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та з кривошипно-шатунним механізмом з робочим об’ємом циліндрів двигуна не більш як 2200 куб. см і на транспортні засоби з двигуном внутрішнього згоряння з запалюванням від стиснення (дизелем або напівдизелем).

Зазначеними змінами ставки акцизного податку встановлюються в залежності від робочого об’єму циліндрів двигуна незалежно від року випуску транспортного засобу.

Передбачається, що зниження акцизного податку в свою чергу призведе до зниження суми ПДВ, оскільки база його нарахування враховує також суму нарахованого акцизу.

Визначені законопроектом умови пропонується поширити на вже завезені з території країн ЄС автомобілі, за умови здійснення їх першої реєстрації протягом 3 місяців з моменту набрання законом чинності.

На сьогоднішній день лише за офіційною статистикою таких автомобілів в Україні – близько 2 млн. За умови офіційного розмитнення експлуатованого автомобіля з ЄС його кінцева вартість в середньому зростає більш ніж в 2 рази.

Зазначається, що скасування ввізного мита здатне знизити вартість таких автомобілів незначною мірою, тоді як головним фактором, що впливає на зростання вартості, є неадекватні розміри акцизного податку на експлуатовані автомобілі, які в десятки разів перевищують відповідні ставки для нових автомобілів з аналогічним робочим об’ємом циліндрів двигуна.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!