Чому для сучасних моторів протипоказаний 92-ий бензин

0
1420

Є досить великий прошарок автолюбителів, які вважають вимоги автовиробників до типу палива якоїсь підстраховуванням. Що мовляв 92-ий – це найоптимальніший бензин для автомобілів сучасності.

На жаль, але це не так. Закладаючи в вимоги по експлуатації той же 95-ий бензин, виробник робить автомобіль більш екологічним, а технічні характеристики силового агрегату повністю реалізуються.

Економлячи на заправці 30-50 гривень, недбайливий автолюбитель закладає міну уповільненої дії, яка може спрацювати в самий невідповідний момент.

І якщо вийде уникнути ДТП, то без капремонту мотора на жаль не обійтися. Причиною тому конкретна сила стиснення і зусилля підриву палива в конкретному силовому агрегаті.

Заливаючи 92-ий замість 95-го, автовласник змінює весь технологічний процес в двигуні. Тому автоексперти рекомендують не експериментувати і прислухатися до прописаним параметрам від автовиробника.

Якщо ж паливо (92-ий бензин) потрапило в бак помилково, то одноразово можна проїхати і на такому бензині, тільки потрібно дотримуватися деяких запобіжних заходів. Зокрема не варто давати високі обороти двигуна і по можливості переміщатися плавно без ривків швидкості.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!