Держава проти «євроблях»: перший удар відбито

0
1320

Згідно з розпорядженням Державної фіскальної служби України (ДФС), що ініціював Кабмін, у осіб, які перетинають кордон на автомобілях з литовською реєстрацією, з 17 травня 2018 року українські митні органи стали запитувати додаткові документи, а саме дозвіл на офіційне працевлаштування, видане Біржею праці Литовської Республіки , і трудовий договір з литовською компанією.

Цим діям передував запит литовській стороні за лінії Міністерства закордонних справ з метою з’ясування ситуації з фірмами, що займаються реєстрацією авто і видачею фальшивих доручень українським громадянам, на підставі яких вони отримують право керувати цими автомобілями, як ніби є працівниками даних фірм. Потім МЗС передав дані митниці, а ДФС підготувала лист-розпорядження.

Таким чином, держава зробила першу спробу перешкодити “сірим” схемам ввезення в країну нерозмитнених автомобілів на єврономерах. Однак, вона не увінчалася успіхом: на ділі нові вимоги протрималися всього кілька днів.

ДФС довелося дати задній хід та офіційно визнати, що в Україні продовжують діяти старі правила перетину кордону автомобілями в режимах тимчасового ввезення або транзиту і умови Стамбульської Конвенції.

Так що, поки перемогли інтереси груп, які контролюють «евробляховий» бізнес. Потік нерозмитнених автомобілів іноземної реєстрації на український ринок продовжується, переговори активістів і парламентарів щодо амністії для таких автівок зайшли в глухий кут.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!