Україну чекає нова хвиля старих автомобілів з Європи

0
738

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен представила «Європейський зелений курс» – нову стратегію розвитку Євросоюзу, яка передбачає скорочення викидів в атмосферу шкідливих речовин. У зв’язку з цим Україну в найближчі роки чекає нова хвиля старих автомобілів з Європи.

Згідно з планом, до 2030 року в Євросоюзі рівень викидів парникових газів в порівнянні з 1990-м роком повинен знизитися на 55%. До 2050 року європейські країни повинні стати кліматично нейтральними (це означає нульові викиди парникових газів).

Заради захисту клімату ЄС готовий виділити в найближчі десять років 1 трлн. євро. Близько 100 млрд. эвро отримають країни, які економічно постраждають від переходу на «зелені» технології. Це буде для них компенсація.

Так як Україна не входить до Євросоюзу, «Європейський зелений курс» її прямо не стосується. Однак, він все-таки надасть великий вплив на нашу країну. Справа в тому, що європейці в найближчі роки стануть купувати набагато більше гібридних автомобілів і електрокарів, ніж раніше (через жорсткість екологічних стандартів). В результаті їх старі машини будуть потрапляти в пострадянські країни, і в першу чергу в Україні.

Залишається сподіватися, що влада України все-таки зможу вирішити проблему автомобілів з іноземною реєстрацією. Вона полягає в тому, що «євробляхери» хочуть доступне розмитнення, а держава не хоче втрачати гроші. Компроміс планують досягти до кінця 2019 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!