Експерти розповіли, чому не варто переплачувати за повнопривідний кросовер

0
1787

За даними Укравтопрому, найпопулярнішою моделлю 2019 року в Україні став кросовер Kia Sportage. Не меншою популярністю серед українців користувались й інші моделі SUV-сегменту

Видання MMR спробувало розібратися, чи необхідний повний привід кросоверу в сучасних реаліях. Варто сказати, що багато власників повнопривідних машин вкрай рідко вибираються на бездоріжжя, а більшу частину часу пересуваються містом. Тому в даному випадку повний привід потрібен виключно для підняття самооцінки і загальної внутрішньої впевненості на дорозі, але при цьому за 4×4 доводиться переплачувати.

Якщо говорити про зимові умови, то, наприклад, в місті дороги постійно чистять і посипають реагентами, тому льоду під колесами практично немає. А для простоювання в міських заторах повний привід взагалі не потрібен. Якщо ж доведеться долати замет, який нагребли комунальники на парковці, то тут головну роль гратиме кліренс, який у деяких кросоверів не більший ніж у  популярного «Ланоса».

Варто нагадати, що на більшості сучасних кросоверів повний привід реалізований через електромагнітну муфту, тобто задня вісь вмикається при пробуксовці передніх коліс. Але муфта схильна до перегріву, особливо якщо буксувати в багнюці, тому серйозне бездоріжжя міським кросоверам протипоказано.

І в підсумку, на дорозі головною перевагою такої машини стає лише кліренс, який відповідає за геометричну прохідність.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!