На українських водіїв чекають нові штрафи з 2020 року

Нові штрафи чекають на водіїв 2020 року

0
386

На початку 2020 року українським водіям анонсували зміни до закону щодо кермування автотранспортом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. За порушення закону водієві загрожує від 17 до 34 тисяч гривень штрафу та позбавлення прав на термін до 3 років. При повторному порушенні – штраф 51 тисяча гривень.

На українських дорогах трапляються нетверезі водії. А у новорічно-різдвяні свята, то й подавно. Усі знають, що буде з тими, кого спіймають п’яним за кермом.

Згідно з правилами дорожнього руху в Україні, у крові водіїв вміст алкоголю не повинен перевищувати 0,2 проміле. Але скільки це в чарках, келихах, грамах й “обертах”? Нещодавно проводили експеримент. Рівень алкоголю в крові визначали за допомогою німецького алкотестера “Drager Alcotest 6810”.

Слід зазначити, що стан алкогольного сп’яніння залежить від різних факторів. Наприклад, має значення, коли вживали спиртне, на голодний шлунок, чи закуска була поживно, тощо.

Пиво
Після випитої пляшки пива об’ємом 0,33 л через пів години алкотестер показав вміст алкоголю в крові від 0,03 до 0,10 проміле у чоловіків, а у жінок – від 0,13 до 0,24 проміле.

Коньяк
Тестували й міцнійший напій – коньяк. Вони випили по 30 г коньяку. Через пів години алкотестер показав, що у двох чоловіків рівень алкоголю у крові становив менше, ніж допустимо, а у чоловіка вагою 88 кг – взагалі 0,00 проміле! Можливо, цей показник був таким через те, що він перед експериментом добре поїв, а інші – ні.  У жінок було від 0,10 до 0,20 проміле.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!