Верховна Рада має намір позбавити Україну від автомобілів з ДВЗ

0
4928

Уряд спільно з парламентом анонсували масовий перехід України виключно на електрокари.

За планами керівників країни, до 2030 року в країні не повинно залишитися автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння. З такою ініціативою виступив Кабінет міністрів, а народні депутати висловили готовність підтримати відповідний законопроект.

До честі вітчизняних автомобілістів, варто відзначити, що Україна тепер входить в ТОП-10 країн, які лідирують за темпами зростання кількості електромобілів. Кількість зареєстрованих «зелених» транспортних засобів в нашій державі наближається до 27 тисяч, при цьому майже чверть з цього числа зареєстровано в поточному році. Зростанню популярності електрокарів сприяє скасування податків і митних зборів на відповідні типи машин.

Проте, на тлі загального автопарку країни такі показники невисокі. На один електромобіль в Україні припадає близько 30 транспортних засобів з ДВЗ. Для порівняння, в Норвегії це співвідношення наближене до 50 на 50.

Уряд і нардепи мають намір законодавчо на державному рівні встановити порядок масового переходу на електрокари, а також сприяти якнайшвидшому розвитку відповідної інфраструктури не тільки у великих містах, а й в невеликих населених пунктах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!