Стало відомо, на якому бензині витрата палива автомобіля найменша

0
2350
904952 28.04.2011 Заправочные пистолет на автозаправочной станции сети "Газпромнефть", расположенной на Симферопольском шоссе. Алексей Куденко/РИА Новости

Кожен водій хоче, щоб його автомобіль витрачав якомога менше палива. Експерти Інституту споживчих експертиз, провівши відповідне дослідження, з’ясували, на якому бензині витрата палива автомобіля менше.

Для експерименту на спеціальному стенді відібрали зразки бензинів А-95 і А-92 декількох виробників (Energy, Shebel, Mozyr і Orlen), а також взяли Renault Logan.

На білоруському бензині Mozyr А-92 в місті на 100 км витрачається 6,2 л палива, а на українському Shebel – 6,8 л. На білоруському бензині Mozyr А-95 в місті на 100 км витрачається 6,6 л палива, а на українському Shebel – 6,7 л.

Тобто в міському циклі українське паливо демонструє дуже непогану економічність. На шосе, до речі, теж.

Зокрема, на шосе найменша витрата у литовського палива Orlen (4,8 л для А-95 і 5,1 л для А-92). А ось у українського Shebel – почесне друге місце.

Таким чином, економічність автомобілів з українським бензином мало чим поступається показникам закордонного палива. При цьому українське паливо має кращу потужність і більший крутний момент.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!