Volkswagen відмовляється від двигунів внутрішнього згоряння

Німецька корпорація Volkswagen поступово відмовляється від класичних ДВС, першим кроком став перехід спортивного підрозділу марки на електричну тягу.

0
1582

Всі гоночні моделі від підрозділу Volkswagen Motorsport тепер електрифікують. Цим виробник переслідує 2 мети, по-перше, будуть тестуватися передові технології перед запуском в «серію», а по-друге – рекламні цілі, оскільки суспільство потрібно завчасно підготувати до настання ери автомобілів з електротягою.

Корпорація Volkswagen повідомила про відмову в участі в Чемпіонатах світу по ралі WRC і кільцевих гонок на легкових машинах WTCC. Підрозділ Volkswagen Motorsport зосередити увагу на гонках електромобілів в Пайкс-Пік (США), Нюрбургринзі (Німеччина), Гудвуді (Великобританія) і Тяньмень (Китай).

Єдиною моделлю з бензиновим ДВС, яку ще певний період часу буде виробляти спортивний підрозділ марки – це ралійний Polo GTI R5, в той час як виробництво цивільної моделі Golf GTI TCR припиниться.

Нещодавно з’явилася інформація про те, що в 2026 році Volkswagen покаже останню в історію генерацію двигунів внутрішнього згоряння, потім перейде на електромотори.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!