Skoda оголосила про старт виробництва свого першого електрокара: деталі

Citigo iV отримав електродвигун, що розвиває потужність в 83 кінських сили і 210 Нм крутного моменту. Чи стане він бестселером свого сегмента при старті продажів?

0
239

Чеський автовиробник Skoda заявив, що виробництво першого електрокара компанії Citigo iV вже почалося. Прес-служба Skoda розповіла, що збірка автомобіля налагоджена на підприємстві Volkswagen в столиці Словаччини, Братиславі. Новинка випускається тільки в п’ятидверному виконанні і в комплектаціях Ambition або Style. 

Довжина автомобіля складає 3597 мм, а висота – 1645 мм. Обсяг багажника досягає 250 літрів, проте його можна збільшити до 923 літрів, склавши задні сидіння. Новинка оснащується електричним силовим агрегатом, що розвиває потужність в 83 кінських сили і 210 Нм крутного моменту. Розгін від 0 до 100 км / год займає 12,5 секунди, а максимальна швидкість досягає 130 км / ч.

Силовий агрегат живиться від 60-амперного блоку літій-іонних батарей на 36,8 кВт · год, розташованого під підлогою автомобіля. Заявлений запас ходу без додаткової підзарядки становить 265 кілометрів.

Електрокар отримав практично суцільну радіаторну решітку, забарвлену в колір кузова, а на кришці багажника нового електромобіля розташовуються напис Skoda і емблема iV. У стандартній комплектації Citigo iV отримав протитуманні фари і світлодіодні денні ходові вогні. Функція освітлення поворотів Corner пропонується покупцям лише в якості опції.

У планах чеської компанії до кінця 2022 року представити світу більше 30 новинок, 10 з яких отримають гібридну або повністю електричну силову установку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!