Aston Martin працює над “зарядженим” кросовером DBX AMR

0
270
На недавньому заході, на якому був офіційно представлений британський кросовер Aston Martin DBX, нинішній генеральний директор компанії Енді Палмер розповів про можливості появи під капотом машини потужного мотора V12.
Aston Martin DBX зараз оснащується силовою установкою Mercedes-AMG Twin-Turbo V8, яка виробляє 542 сили потужності і 516 Нм моменту. Журналісти, які були на презентації престижної новинки відзначили, що в моторному відсіку кросовера DBX ще дуже і дуже багато місця і туди можна запросто вмістити потужний мотор V12 твін-турбо.
Ось що сказав пан Палмер: «Ми, ймовірно, зробимо інші похідні двигуна V8. Але все ж наш здоровенний мотор V12 ми не встановлюватиме під капот кроссовера Aston Martin DBX ».
Звичайно, силова установка V8 від німецького спортивного бренду Mercedes-AMG, може запропонувати більше потужності, але все ж цьому мотору далеко до V12 виробництва британського Aston Martin. Розкішний кросовер Rolls Royce Cullinan в даний час є єдиним серійним SUV, який оснащений V-подібним двигуном з 12 циліндрами.

Якби компанія Aston Martin все ж таки зважилася б запропонувати покупцям можливість придбати кросовер DBX з потужним мотором V12, дуже ймовірно, що машина позиціонувалася б як «зарядженої» версії кросовера, яка за традицією отримала б префікс AMR. 

Маючи це на увазі, для Aston має сенс випустити свій кросовер DBX AMR з мотором V12 під капотом. Звичайно, V12 НЕ буде набагато швидше, ніж той же V8, але я впевнений, що для багатьох, можливість мати крсосовер з додатковими 4 циліндрами була б дуже важлива.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!