Bugatti готує електрокар вартістю менше 1 мільйона євро

0
258
Французький автовиробник Bugatti Automobiles славиться своїми розробками, автомобілі компанії нерідко б’ють рекорди і перемагають в різних гонках. Бренд вирішив додати суперкар Chiron вартістю 2,5 мільйона євро з більш доступною альтернативою.
Повідомляється, що майбутня модель буде являти собою гранд-тур або кросовер з електричним приводом, автомобіль здатний вмістити до чотирьох чоловік. Версія буде продаватися за ціною від 500 тисяч до 1 мільйона євро. 
Стефан Вінкельман, який обіймає посаду генерального директора Bugatti, повідомив, що на даний момент бренд веде переговори з материнською компанією Volkswagen Group про інвестиції.

 «Індустрія докорінно змінюється, і ми повинні розглянути, які є можливості для розвитку Bugatti як бренду в майбутньому», – розповідає Вінкельманн.

Bugatti вже довгий час вважається яскравим прикладом інженерної марнотратства Volkswagen Group. Бренд відродили ще при колишньому голові Фердінанда Піхе в 1998 році після того, як в 1950-их роках компанія практично зникла.

Раніше Bugatti приносила тільки збитки. Однак Вінкельманн заявив, що бренд «заробляє пристойні гроші» і тепер повинен повністю виправдати себе не тільки інженерними досягненнями, а й бізнес-аргументами.

Bugatti встановила обмеження виробничого циклу гіперкарів Chiron всього 500 автомобілями, і менш 100 примірників ще чекають своєї черги. Повідомляється, що в рік компанія виробляє близько 100 автомобілів з індивідуальними настройками, включаючи модель Centodieci за 8,8 мільйона доларів, засновану на Chiron.

Генеральний директор VW Group Герберт Дисс допомагає висококласним брендам своєї групи збільшувати прибуток, а також він планує найближчим часом об’єднати Bugatti з так званої супер-преміальної групою, в яку входять Bentley і Lamborghini.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!