Зеленський підписав закон, який торкнеться всіх водіїв: що зміниться

0
238

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Документ розроблено з метою імплементації положень європейських директив щодо аудиту безпеки автомобільних доріг загального користування. Як зазначається у пояснювальній записці, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, автомобільні дороги України є одними з найбільш небезпечних для учасників руху, а ризик травмування або загибелі людей на українських дорогах у 5-6 разів вищий, ніж у розвинених європейських країнах», – йдеться у повідомленні.

Так, закон вносить зміни до законів України «Про дорожній рух» та «Про автомобільні дороги», якими запроваджується поняття «економічні втрати у зв’язку із загибеллю або пораненням (травмуванням) людей внаслідок дорожньо-транспортних пригод».

Зазначається, що документ запроваджує аудит безпеки автодоріг на стадії їхнього проектування та після введення в експлуатацію і перевірку безпеки автодоріг під час експлуатації. Законом передбачена обов’язковість проведення аудиту на міжнародних і національних автомобільних дорогах.

«Впровадження норм закону дасть змогу підвищити безпеку на дорогах, знизити рівень аварійності та тяжкості наслідків ДТП, а також сприятиме інтеграції автомобільних доріг загального користування України до міжнародної дорожньої мережі з високим рівнем безпеки інфраструктури», – йдеться у повідомленні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!