Євробляхери придумали хитру схему ввезення авто з-за кордону в обхід штрафів

0
628

В Україні питання про штрафи для євробляхерів воістину стало “кісткою в горлі” як для власників автомобілів, так і для законотворців. Ось і доводиться українцям по-повній користуватися своєю фантазією і кмітливістю, адже всім відомо, що в будь-якому законі завжди є лазівки.

Так, в Чернівецькій області на митному посту “Вадул-Сірет” Служба безпеки України розкрила масштабну схему незаконного оформлення автомобілів на єврономерах за хабарі. Про це 6 листопада повідомляє прес-служба відомства, пише портал Аutoconsulting.

Чиновники просто організували “легалізацію “єврооблях”, які знаходилися в Україні в режимі “тимчасового ввезення”. Для цього митники вносили недостовірні дані про виїзд цих авто з країни без фактичного перетину ними кордону. Таким чином незаконні дії чиновників позбавляли водіїв від штрафів в розмірі 170 тис. грн.

Відомо, що всього за місяць митники оформили близько 30 автомобілів. Зараз встановлюється сума можливих втрат держбюджету у зв’язку з цією схемою, проте за припущеннями сума завданих державі збитків може перевищити 3 мільйони гривень.

На оформленні кожної машини чиновники “заробляли” 500-1000 євро. Гроші вони отримували через посередників – своїх родичів або знайомих.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!