Ford запатентував технологію вологочутливісті крісла

0
234

Крісла з підігрівом і вентиляцією зараз є майже у всіх нових машинах, але корпорація Ford збирається зробити їх кращими, запатентувавши нову технологію, яка визначає вологість в кріслі і відповідним чином регулює клімат-контроль.

Насправді система не набагато складніше, ніж прості системи крісел з підігрівом і вентиляцією. Усередині сидіння знаходиться датчик вологості, що вимірює рідина. Це можливо за рахунок того, в чохлі крісла є пару проникних для рідини отворів, що дозволяють рідини просочуватися в датчик. Усередині сидіння навіть є датчик освітленості, який вказує на наявність вологи в ньому. Крісла з клімат-контролем зазвичай використовуються через 2 окремі системи.

Крісла нагріваються завдяки ряду резисторів, що нагріваються при проходженні через них електричного струму, і охолоджуються за допомогою вентилятора. 

Втім, Ford є не першим автоконцерном, який планує зробити революцію в системі обігріву та охолодження крісел. Деякий час назад компанія Tesla придумала новий метод, який дає можливість підігрівати і охолоджувати сидіння.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!