Кращий бюджетник: представили нове покоління Skoda Octavia (Фото)

0
209

У Празі пройшла офіційна презентація чеської моделі Skoda Octavia четвертого покоління.

Незважаючи на те, що дебют відбувся в чеській Празі, всі бажаючі змогли побачити онлайн-трансляцію церемонії, яка велася на офіційному каналі компанії. Як і очікувалося, зовнішні відмінності моделі мінімальні, але головною особливістю стала відсутність двосекційної головної оптики. Крім того, нова Octavia знайшла горизонтальні задні ліхтарі з додатковими секціями на п’ятій двері: раніше це рішення застосовувалося тільки на рестайлінгової версії для китайського ринку.

Автовиробник продемонстрував не тільки універсал, а й ліфтбек, а також гібридні варіації моделі. Відомо, що габарити моделі становлять в довжину 4689 мм незалежно від типу кузова, тобто ліфтбек виріс на 19 мм, а універсал – на 22 мм. Надбавка в ширину – на 15 мм, до 1829 мм. Однак колісна база залишилася колишньою і дорівнює 2686 мм. Коефіцієнт аеродинамічного опору Cx у європейського ліфтбека зменшений з 0,29 до 0,24, а у вантажопасажирської версії – з 0,31 до 0,26.

Приладова панель стала цифровою – в компанії її називають Virtual Cockpit. Вона дозволяє виводити тільки ту інформацію, яка потрібна водієві. Однак основну увагу привертає центральна панель, яка отримала набагато сучасніший і елегантний дизайн з підставою, успадкованим від Scala.

Екран мультимедійного комплексу без фізичних клавіш розташувався на невеликому виступі, а під ним розташувалися повітроводи вентиляційної системи з деякими клавішами управління системами автомобіля. Крім того, ми також можемо побачити інші цікаві деталі нової Skoda, такі як дизайн рульового колеса, який робить ставку на елегантний стиль з усіченою нижньою стороною.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!