В Україні хочуть пом’якшити покарання за п’яне водіння: деталі

0
3729

У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) України виступають за повернення норми за водіння автотранспортним засобом у стані сп’яніння з Кримінального кодексу до Адміністративного, заявляє заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ми вноситимемо пропозицію повернути відповідальність за водіння автотранспортного засобу в алкогольному сп’янінні та запропонуємо доповнити штраф адміністративним покаранням – адмінарештом. У разі, якщо вперше – 5 днів (арешту – ІФ), повторно – 10 днів, якщо ще раз повторно – до 15 днів», – розповів Геращенко на слуханнях комітету з питань правоохоронних органів “Готовність до впровадження інституту кримінальних проступків в практичну діяльність органів досудового розслідування з 1 січня 2020 року” у п’ятницю у Києві.

Він нагадав, що таке правопорушення, як водіння транспорту в стані сп’яніння, відповідно до закону, який має набути чинності, відноситься до кримінальних злочинів.

«Але наразі ми бачимо, що це не поліпшить попередження проблем, а зробить навпаки: ми створимо ситуацію, коли роботу патрульної поліції може бути заблоковано», – пояснив Геращенко.

Нагадаємо, минулого року Верховна Рада ухвалила законопроект №7279-д про внесення змін до законодавства щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень, який має набути чинності 1 січня 2020 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!