Дороги будуть як у Польщі: Зеленський зробив гучну заяву

0
323

1 березня 2020 року в Україні буде відновлено будівництво автомобільних доріг.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю.

«Ми розуміємо, що взимку не можемо будувати. Тому у нас велике будівництво починається від 1 березня. Зараз будемо готуватись. Дорожній фонд ми збільшили у бюджеті на 40%. Плюс ще гроші є від міжнародних організацій. Ми дійсно хочемо, у нас амбітна пропозиція від Міністерства інфраструктури, побудувати біля чотири тисяч кілометрів доріг наступного року. Враховуючи, що дуже багато коштів кудись йшло, десь збільшиться будівництво відсотків на 60. І це буде по всій країні. Люди побачать, що готується проєкт запорізького мосту, декілька мостів буде побудовано наступного року», — розповів він.

Крім того, глава держави анонсував початок будівництва окружної дороги навколо Дніпра. Також йде обговорення об’їздної Києва. Як приклад якісного і швидкого будівництва дороги він навів шлях Маріуполь — Запоріжжя. «Ця траса — 200 кілометрів, 70 кілометрів з якої будувались майже три роки. Ми побудували за три місяці 130 кілометрів. Дорога європейського рівня, всі задоволені», — зазначив Зеленський.

Зазначимо, Уряд ухвалив рішення про залучення 450 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку на будівництво українських доріг. «Ідеться, зокрема, про два масштабні проекти — об’їзна дорога біля Львова та капітальний ремонт ділянок міжнародної траси Київ-Одеса», — написав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!