Штрафів для «євроблях» не буде: нардеп озвучив важливі деталі

0
1144

Народний депутат від «Слуги народу» Олексій Ковальов звернув увагу на цікаві деталі, що стосуються розмитнення авто в Україні.

Політик нагадав про законопроект № 2342 щодо бюджетного розмитнення авто в Україні та розкритикував калькулятор митників, який створили на основі нинішніх норм розмитнення, передає ТСН.

Нардеп зауважив, що за новоствореним митникам калькулятором вартість перереєстрації авто на українські номери сягає 200-300% від ціни самого транспорту.

Ковальов зазначає, що всього ним зареєстровано два законопроекти № 2342 та № 2345, які серйозно знижують вартість розмитнення авто. Зокрема, вони передбачають відміну акцизу уже від кінця 2020 року. Також згадані документи передбачають пільги для певних верств населення та скасування акцизу на вантажівки, буси та інші категорії транспорту.

Народний обранець розповів, що законопроєкт № 2342 також передбачає повне скасування коефіцієнту віку у формулі розрахунку мита за «євробляхи» та інші авто на єврономерах. Штрафів за розмитнення авто на єврономерах не буде за умови сплати добровільного внеску у 8,5 тисячі гривень, а якщо штраф вже сплачено, то добровільний внесок не потрібен.

На думку парламентаря, нові закони дозволять серйозно знизити вартість розмитнення авто.

Нагадаємо, штрафи для власників нерозмитнених машин відтермінували до 2020 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!