У поліції розповіли, як штрафують власників “єврономерів”

0
575

Водіїв на автомобілях з «єврономерами» штрафують за порушення так само, як і власників інших авто.

Про це повідомив в ефірі «Ніні Вже» на hromadske Олексій Білошицький, перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України.

«Відстрочено саме притягнення до відповідальності (за порушення умов митного ввезення автомобілів на іноземній реєстрації, – ред.). Якщо ми бачимо інше порушення правил дорожнього руху, або вчинення злочину з допомогою даного транспортного засобу – ми реагуємо, як на звичайний інший транспорт», – зазначив він.

Поліцейські виписують постанову на водія з його українським водійським посвідченням.

«Виносять постанову саме на водія, але не за порушення щодо митного режиму, а за безпосереднє порушення», – додав Білошицький.

12 вересня Рада прийняла закон, який переносить впровадження штрафів за порушення митного режиму перебування машин з іноземною реєстрацією в Україні. За нього проголосували 284 депутати.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій пропонував розмитнювати «євробляхи» за єдиною ставкою. Також в уряді повідомляли, що розроблять новий законопроект про розмитнення автомобілів.

2 жовтня голова уряду Олексій Гончарук повідомив, що Кабмін вирішив не застосовувати штрафи за порушення умов митного ввезення авто на єврономерах, поки що «не буде знайдено адекватне рішення».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!