Поліція знайшла для водіїв нове обмеження

0
605

У німецькому місті Дюссельдорфі водієві заборонили пересуватися на його автомобілі. Причиною відмови вони назвали те, що його автомобіль був обтягнутий блискучою золотою плівкою, нібито небезпечною для інших водіїв.

Патрульні міста зупинили золотий BMW і зробили зауваження його водієві. На їхню думку машина, обтягнута плівкою, настільки блищить під прямими променями сонця, що сліпить інших учасників дорожнього руху. Зроблений знімок кросовера, для оформлення протоколу, показав, що форма патрульних відбивається в бічних дверях як в дзеркалі.

При цьому 30-річний власник ніяк не очікував, що його позбавлять автомобіля. Він вважав, що його звинувачують в порушенні правил дорожнього руху і тимчасово «конфіскують» автомобіль, адже насправді він нічого не порушив.

Генеральний директор Асоціації тюнерів Німеччини Гарольд Шмитке розповів виданню T-online.de, що вартість такої обклеювання в хорошому сервісі коштує від 2500 до 3000 євро. Законодавством такий тюнінг не заборонений і питання про те, чи може такий автомобіль пересуватися по дорогах, повинен вирішувати експерт. Однак якщо машина дійсно відволікає інших водіїв, то це неприпустимо, і власника повинні зобов’язати усунути плівку.

Варто зазначити, що Німеччина ставитися до такої самодіяльності дуже упереджено. У квітні поліція Гамбурга зупинила водія на золотом Porsche і зажадала зняти плівку, оскільки вона також була дуже яскравою. Власник проігнорував прохання і знову попався. І тоді в результаті експертиз водія все ж змусили позбутися плівки, щоб і далі пересуватися по дорогах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!