В Україні почали безкоштовно роздавати «євробляхи»

0
730

Поки влада намагається навести лад з тисячами нерозмитнених авто, конфісковані «євробляхи» віддають за безцінь.

Про це розповів генеральний директор електронної торговельної площадки Мін’юсту «СЕТАМ» Віктор Вишнів у інтерв’ю телеканалу «112 Україна».

«Митниця затримує їх за порушення, потім іде до суду, який виносить рішення про конфіскацію автомобіля на користь держави. Після цього авто потрапляє до нас на торги. Якщо в країні почнеться масштабна кампанія з конфіскації автомобілів з єврономерами через порушення митного режиму, ми готові до збільшення навантаження й організації масових продажів», – сказав Вишнів.

Він підкреслив, що вже існує практика безоплатної передачі автомобіля іншому власникові.

«У всіх областях України створені комісії, до складу яких входять представники фіскальної, виконавчої служб», – заявив гендиректор підприємства.

Автомобілі передають установам, які за законом мають на це право. Це, зокрема, медичні, соціальні установи, військові частини, установи пенітенціарної системи, дитячі будинки сімейного типу, благодійні фонди, державні органи.

«За весь час роботи військовим частинам передали близько тисячі машин. Але також автомобілі передаються і дитячим будинкам, і медичним установам. Безумовно, комісії частіше надають перевагу військовим. Наші військові часто відчувають нестачу транспортних засобів. Часто техніки потребують військові частини, які знаходяться “на передку”, в районі активних бойових дій, причому військові беруть автомобілі в будь-якому стані, самі їх ремонтують», – розповів Вишнів.

Нагадаємо, штрафи для власників авто на єврономерах відтермінували до кінця року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!