Поліція посилено почала перевіряти водіїв

0
480

У різних областях України поліція почала посилено перевіряти технічний стан маршруток і як їх водії дотримуються правил дорожнього руху. Це робиться для зниження кількості ДТП.

Наприклад, в Одеській області маршрутки і водії перевіряються не тільки на самому маршруті, але і в автопарках. Ретельно перевіряється технічний стан маршрутних таксі, справність аварійних виходів і т.д. Водії перед тим, як сісти за кермо, проходять медичний огляд.

Подібні посилені перевірки відбуваються і в інших українських областях. Це пов’язано з тим, що в другій половині вересня в Україні сталося одразу кілька трагічних ДТП за участю маршруток і автобусів, в яких загинуло багато людей. Так, з 21 по 24 вересня в п’яти аваріях за участю маршруток і автобусів загинули 23 людини, а ще 36 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

У зв’язку з цим поліція вживає заходів для зниження кількості аварій на дорогах, хоча це потрібно робити постійно, а не тільки після резонансних випадків, які отримали суспільний розголос.

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький вважає, що потрібно на законодавчому рівні збільшити штраф водіям і автоперевізникам за незадовільний технічний стан транспортних засобів. Це стане ефективним заходом зниження кількості ДТП. Крім того, поліція виступає за те, щоб міжміські автобуси отримали ремені безпеки для пасажирів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!