Поліція може підняти штрафи за ряд порушень

0
290

Поліція вимагатиме на законодавчому рівні збільшити штраф водіям і автоперевізникам за незадовільний технічний стан транспортних засобів. Таку заяву зробив Олексій Білошицький, перший заступник начальника департаменту патрульної поліції.

З 21 по 24 вересня в Україні сталося одразу кілька масштабних ДТП, в яких загинули люди. У п’яти аваріях за участю автобусів і вантажівок загинули 23 людини, а ще 36 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

Головні причини цих ДТП полягають в перевищенні швидкості, небезпечному маневруванні, недотримання безпечної дистанції. Однак, багатьох жертв можна було б уникнути, якщо б, наприклад, в автобусах були ремені безпеки для пасажирів. Також поліція зазначає, що у деяких автобусів погано закріплені пасажирські сидіння, «лисі» шини і т.д.

Тому поліція зажадає на законодавчому рівні збільшити штраф водіям і автоперевізникам за незадовільний технічний стан транспортних засобів. Також правоохоронці хочуть, щоб всы міжміські автобуси отримали ремені безпеки для пасажирів.

Поліція сподівається, що ці заходи допоможуть знизити кількість ДТП і число людей, що гинуть на дорогах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!