В Україні розгорається новий скандал навколо «євроблях»

0
389

Адвокат “євробляхерів” назвав незаконним використання каталога Schwacke для оцінки вартості автівок на єврономерах.

Відповідний наказ 2015 року від ДФС України, який дозволяє використання таких каталогів, не пройшов, начебто, обов’язкової реєстрації у Мін’юсті, повідомляється на сторінці “євробляхерів” у соцмережах з посиланням на оцінку юриста Івана Казачука, ТСН.

У публікації зазначається, що митники під час оцінки вартості автомобіля мають керуватись договором його купівлі-продажі. При цьому, якщо вони не визнають заявлену власником авто вартість, то вони можуть користуватись заздалегідь визначеними інтернет-джерелами для більш критичної оцінки вартості автомобіля на єврономерах.

Разом з тим адвокат “євробляхерів” підкреслює, що наказ ДФС № 689 від 11 вересня 2015 року, який дозволяє митникам використовувати каталог Schwacke та інші джерела, не пройшов обов’язкову державну реєстрацію в Міністерстві юстиції України.

Казачук переконаний, що цей момент просто необхідний для набуття чинності такого наказу.

Він додає, що цей наказ, який був підписаний ексочільником ДФС Романом Насіровим, не витримує найменшої критики, бо використовує для оцінки автомобілів на єврономерах сайти, які носять довідковий, інколи консультаційний характер, але в будь-якому випадку не містять точних даних щодо ціни заявленого до митного оформлення транспортного засобу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!