В Україні пропонують не карати водіїв за смертельні аварії

0
517

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про звільнення від відповідальності за смертельні ДТП у разі порушень правил дорожнього руху іншими водіями або незадовільного стану дороги.

Відповідний проект закону № 10236 подав нардеп від “Народного фронту”, представник правового комітету Ігор Лапін, передає 112.ua.

“Звільняється від кримінальної відповідальності особа за вчинення злочину, передбаченого частинами першою-третьою цієї статті, крім порушення правил експлуатації транспорту, якщо такий злочин вчинено у зв’язку з порушенням правил безпеки дорожнього руху іншими учасниками дорожнього руху або внаслідок незадовільного експлуатаційного утримання автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів”, – йдеться у запропонованій новій частині статті ККУ.

Йдеться про звільнення від відповідальності за порушення ПДР, що спричинило тілесне ушкодження середньої тяжкості або тяжке, в результаті якого загинула людина чи кілька осіб.

Українське законодавство не враховує факт, що людина може вимушено порушити правила дорожнього руху, стверджує автор у пояснювальній записці до законодавчого акту. Зазначається, що “на практиці це призводить до притягнення до кримінальної відповідальності водіїв за порушення правил безпеки дорожнього руху навіть у тих ситуаціях, в яких водій об’єктивно не міг запобігти заподіянню тілесних ушкоджень або загибелі іншої особи”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!