Власникам авто на єврономерах нагадали, що залишилося 39 днів щоб їх легалізувати

1
331

З 24 травня 2019 року вступають в дію норми щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення вимог законодавства при переміщенні транспортних засобів з іноземною реєстрацією в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту.

У власників автомобілів на іноземній реєстрації при оформленні транспортних засобів є можливість скористатися умовами перехідного періоду, який триватиме до 23 травня 2019 року включно.

Посилення санкцій за перевищення термінів транзиту та тимчасового ввезення авто на іноземній реєстрації передбачено новими нормами митного кодексу, які вступають в силу з 24 травня 2019 року. Максимальний розмір штрафу складає 170 тис. грн за перевищення відповідних термінів понад 30 днів.

Також статтею 469 Митного кодексу України передбачено відповідальність за передачу автомобіля на іноземній реєстрації у володіння, користування або розпорядження особі, яка безпосередньо його не ввозила. Розмір штрафу складає 34 тис. гривень.

За словами Миколи Ясевича, заступника начальника Закарпатської митниці ДФС, протягом 90-денного періоду пільгової ставки акцизного податку, пропорція оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації складала 74% від загальної кількості оформлених авто, наразі це тільки 16%. Після 22 лютого Закарпатською митницею здійснено оформлення 101 так званих «євроблях» за які сплачено понад 52 млн гривень.

– До 24 травня, оскільки діє період 180 днів після набрання чинності 25 листопада 2018 року Закону України №2612-VII, транспортні засоби на іноземній реєстрації можна оформити за повними ставками. Після цього набувають чинності санкції щодо перебування таких транспортних засобів на території України з порушенням терміну транзиту та тимчасового ввезення.

Йде мова про транспортні засоби з іноземною реєстрацією, які були ввезені на територію України до набрання чинності змін до Митного кодексу України.

Ті транспортні засоби з іноземною реєстрацією, які будуть ввозитися громадянами на територію України на термін понад 30 днів, мають бути поставлені на облік – зареєстровані, в органах МРЕО протягом 10 днів з дня ввезення, – наголосив Микола Ясевич.

Зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, внесені згаданим законом, встановлюють відповідальність за керування водієм автомобілем, незареєстрованим або неперереєстрованим в установленому порядку. Штраф складає 170 гривень. Повторне протягом року вчинення аналогічного порушення матиме наслідком застосування до порушника штрафу розміром 17 тис. грн та позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Нагадуємо, що до вступу в дію норм щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення при переміщенні ТЗ в митних режимах тимчасового ввезення і транзиту залишилося 39 днів, – повіомляє ДФС у Закарпатській області.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!